BLT
BLT jest akronimem od becon, lettuce, tomato - i odnosi się do amerykańskich kanapek, które mają w sowim składzie wyżej wymienione produkty. W naszej wersji - BLT nie jest typowym BLT, choć łudząco przypomina ową kanapkę. Co zmieniliśmy? Zamiast sałaty użyliśmy awokado!
Porcje
1 kanapka
Porcje
1 kanapka
Składniki
  • 2 cieńkie plastry podsmażonego boczku
  • 2plastry pomidora
  • 3 plastry awokado
Sposób przygotowania
  1. Bułkę przekroić i podpiec chwilę w rozgrzanym piekarniku. Po 3 minutach wyjąć, przełożyć boczkiem, pomidorami, majonezem i awokado. Bułkę podawać przekłutą wykałaczką
Inne informacje

Takie BLT można także zaserwować z sadzonym jajkiem. Będzie wtedy jeszcze bardziej sycąca i na długo zaspokoi apetyt głodnych żeglarzy