Owsianka

Przyjaciółka każdego strudzonego żeglarza. Pożywna i bogata w błonnik. Daje poczucie sytości, stawia na nogi po ciężkim sztormie, a przede wszystkim jest bardzo zdrowa - oto owsianka!

 

Wydruk przepisu
Owsianka
Owsiankę zrobimy właściwe w każdych warunkach, nawet na środku Atlantyku. Oczywiście o ile zaprowiantowaliśmy ją na jachcie i o ile mamy możliwość zagotowania wody.
owsianka
Porcje
Składniki
  • 1 garść migdały
  • 1 garść daktyle
  • 1 garść banany opcjonalnie
  • 0,5 szklanki owsianka
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • kiwi opcjonalnie
  • borówki opcjonalnie
  • truskawki opcjonalnie
  • inne suszone owoce
Porcje
Składniki
  • 1 garść migdały
  • 1 garść daktyle
  • 1 garść banany opcjonalnie
  • 0,5 szklanki owsianka
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • kiwi opcjonalnie
  • borówki opcjonalnie
  • truskawki opcjonalnie
  • inne suszone owoce
owsianka
Sposób przygotowania
  1. Owsiankę zalewamy wrzącą wodą, mieszamy i odstawiamy na 10-15 min.
  2. Kroimy owoce wg uznania.
  3. Wsypujemy owoce do napęczniałej owsianki i wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy odrobinę ciepłej wody lub mleka
Udostępnij ten przepis